Varkenshaas in zwarte-bonensaus
Je kunt de varkenshaas in zijn geheel bereiden, maar in stukjes met bloemkoolrijst is het ook heel lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 350 g verse groene asperges
- 300 g varkenshaas
- 2 el arachideolie
- 200 g verse doperwten
- 800 g bloemkoolrijst
- 160 ml Original Wok Black Bean
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes. Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.
variatietip:
Bak in stap 2 eens een fijngesneden rode peper mee. En serveer het gerecht met partjes limoen om erboven uit te knijpen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 26 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 845 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Varkenshaas in zwarte-bonensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Varkenshaas in zwarte-bonensaus
- 4 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn.
- 350 g verse groene asperges
- 300 g varkenshaas
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de varkenshaas in stukjes.
- 1 el arachideolie
- 200 g verse doperwten
Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook, asperges en doperwten 6 min. op middelhoog vuur.
- 800 g bloemkoolrijst
Voeg de laatste 3 min. de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
- 160 ml Original Wok Black Bean
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het varkensvlees 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
Verdeel de groente en het vlees met saus over de diepe borden.
variatietip:
Bak in stap 2 eens een fijngesneden rode peper mee. En serveer het gerecht met partjes limoen om erboven uit te knijpen.