Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 600 g paksoi
- 3 el sesamolie
- 350 g kikkererwten in pot
- 2 el sojasaus
- 250 g verse kabeljauwhaasjes
- ½ limoen
Advertentie
Bereiden
- Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
- Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker met koriander en cashewnoten.
kookstaptip:
Verhit sesamolie niet te lang, dan blijft de bijzondere smaak het best behouden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.260 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
- 3 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 600 g paksoi
Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.
- 1½ el sesamolie
Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min.
- 350 g kikkererwten in pot
- 2 el sojasaus
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.
- 1½ el sesamolie
- 250 g verse kabeljauwhaasjes
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar.
Keer halverwege.
- ½ limoen
Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
combinatietip:
Lekker met koriander en cashewnoten.
kookstaptip:
Verhit sesamolie niet te lang, dan blijft de bijzondere smaak het best behouden.