bewaar
Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw
bewaar

Geroerbakte paksoi met kikkererwten en kabeljauw

Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 cm

verse gember

1 teen

knoflook

1

rode ui

600 g

paksoi

3 el

sesamolie

350 g

kikkererwten in pot

2 el

sojasaus

250 g

verse kabeljauwhaas

½

limoen

Paksoi eten we in Nederland niet zo veel, maar met ui, kikkererwten en kabeljauw is-ie wel heel lekker!

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn en de ui in dunne parten. Snijd de paksoi in stukjes van 1 cm.

2

Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de gember, knoflook en ui een ½ min. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 4 min. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de sojasaus in de laatste minuut toe.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Verdeel de groente over de borden en leg de stukjes kabeljauw erop. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.

tip

kookstaptipVerhit sesamolie niet te lang, dan blijft de bijzondere smaak het best behouden.

combinatietipLekker met koriander en cashewnoten.