bewaar
Pompoen-kruidnoten-cheesecakes
Pompoen-kruidnoten-cheesecakes
bewaar

Pompoen-kruidnoten-cheesecakes

Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft.

15 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

12 porties

75 g

ongezouten roomboter

220 g

kruidnoten

150 g

verse groentespread pompoen

4 el

vloeibare honing

400 g

mascarpone

1 tl

kaneel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • muffinvorm

  • papieren cupcakevormpjes

Bij de cheesecake ben je vast al verkocht, maar wacht maar tot je de kruidnotenbodem proeft.

Aan de slag

1

Smelt de boter in een steelpan. Maal de kruidnoten fijn in de keukenmachine. Meng de gesmolten boter erdoor. Zet de cupcakevormpjes in de muffinvormpjes. Verdeel het koekmengsel over de cupcakevormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.

2

Schep de pompoenspread, honing en mascarpone in de schone bak van de keukenmachine en meng tot een samenhangend geheel. Verdeel het mascarponemengsel over de koekjesbodem en strijk de bovenkanten glad. Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

3

Neem de muffinvorm uit de koelkast. Leg op de rechterhelft van elke cupcake 1 kruidnoot. Bedek met een stuk bakpapier de andere helft van de cupcake waar geen kruidnoot op ligt. Bestrooi de helft van de cupcake met de kruidnoot met de kaneel. Verplaats de kruidnoot naar de witte kant.

variatietipgebruik koek- en speculaaskruiden in plaats van gemalen kaneel