Zoe­te-tor­til­la­chips

Tortillachips met chocolade? Klinkt gek, maar is heel lekker!

(2) waardeer
gebak Tortillachips met chocolade? Klinkt gek, maar is heel lekker! 6 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

6 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd kruislings door zodat je driehoekjes krijgt. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de gesmolten boter.
  2. Meng de suiker en 5 spice door elkaar en bestrooi de tortilla’s ermee. Bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Smelt ondertussen extra pure chocolade au bain-marie. Serveer de chips met de chocoladesaus in en schaaltje om te dippen.

bereidingstip:

Ook lekker met kaneel in plaats van 5 spice.

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoete-tortillachips

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te-tor­til­la­chips

1
1
  • 12 mini tortilla's

Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd kruislings door zodat je driehoekjes krijgt.

2
2
  • 20 g ongezouten roomboter

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de gesmolten boter.

3
3
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

Meng de suiker en 5 spice door elkaar en bestrooi de tortilla’s ermee. Bak in het midden van de oven in 10 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 200 g extra pure chocolade

Smelt ondertussen extra pure chocolade au bain-marie. Serveer de chips met de chocoladesaus in en schaaltje om te dippen.

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

bereidingstip:

Ook lekker met kaneel in plaats van 5 spice.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.