bewaar
Romige zeevruchtensoep
Romige zeevruchtensoep
bewaar

Romige zeevruchtensoep

Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten?

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

500 ml

halfvolle melk

2

Visbouillontablet MSG-vrij

500 ml

water

600 g

bakaardappeltjes

¼ g

saffraan

600 g

verse Italiaanse roerbakgroente

500 g

diepvries zeevruchten

Een goedgevulde vissoep met een Italiaans tintje. Dat wil je elke dag toch wel eten?

Aan de slag

1

Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, op laag vuur zodat de boter niet verkleurt. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. gaar worden (roux). Roer regelmatig. Voeg het water, de melk en visbouillontabletten toe. Zet het vuur hoog en breng al roerend met een garde aan de kook.

2

Voeg de aardappeltjes en saffraan toe, zet het vuur laag en laat in 5 min. met de deksel op de pan gaar worden. Voeg de roerbakmix toe en verwarm 5 min. Voeg de zeevruchten toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.