bewaar
Snelle bouillabaisse met croutons
Snelle bouillabaisse met croutons
bewaar

Snelle bouillabaisse met croutons

Frans vissoepje snel, makkelijk en helemaal voor jezelf.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1

sjalot

150 ml

kraanwater

250 g

verse Italiaanse roerbakgroente

200 g

gepelde tomaten in blik

100 g

koelverse zeevruchten

½ buisje

saffraan

2 sneetjes

maisbrood

1 el

milde olijfolie

Frans vissoepje snel, makkelijk en helemaal voor jezelf.

Aan de slag

1

Snijd de sjalot in ringen en breng aan de kook in het water samen met de roerbakgroente, tomaten, zeevruchten en saffraan. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd het brood in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de croutons goudbruin en strooi vlak voor serveren over de soep.