Snel­le bouil­la­bais­se met crou­tons

Frans vissoepje snel, makkelijk en helemaal voor jezelf.

(2) waardeer
frans hoofdgerecht Frans vissoepje snel, makkelijk en helemaal voor jezelf. 1 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalot in ringen en breng aan de kook in het water samen met de roerbakgroente, tomaten, zeevruchten en saffraan. Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd het brood in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de croutons goudbruin en strooi vlak voor serveren over de soep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
februari-maart 2019

Snelle bouillabaisse met croutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le bouil­la­bais­se met crou­tons

1
1
  • 1 sjalot
  • 150 ml kraanwater
  • 250 g verse Italiaanse roerbakgroente
  • 200 g gepelde tomaten in blik
  • 100 g koelverse zeevruchten
  • ½ buisje saffraan

Snijd de sjalot in ringen en breng aan de kook in het water samen met de roerbakgroente, tomaten, zeevruchten en saffraan.

2
2

Zet het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 2 sneetjes maisbrood

Snijd het brood in blokjes van ca. 2 cm.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de croutons goudbruin en strooi vlak voor serveren over de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.