Snel­le vis­soep

En met snel bedoelen we dan ook echt snel: in 15 minuten staat het op tafel.

(7) waardeer
hoofdgerecht En met snel bedoelen we dan ook echt snel: in 15 minuten staat het op tafel. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de bouillontablet aan de kook. Voeg de passata toe en breng opnieuw aan de kook.
  2. Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken. Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 min. op laag vuur.
  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Meng het rasp door de soep. Schep de soep in de kommen en serveer met de citroenpartjes ernaast om naar smaak boven de soep uit te knijpen.

bereidingstip:

Op de camping? Deze maaltijdsoep maak je in 1 pan en is zo klaar! Ideaal vakantie-eten.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.520 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Snelle vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le vis­soep

1
1
  • 400 ml kraanwater
  • 1 visbouillontablet

Breng het water met de bouillontablet aan de kook.

2
2
  • 690 g passata di pomodoro

Voeg de passata toe en breng opnieuw aan de kook.

3
3
  • 800 g Franse roerbakgroente

Voeg de roerbakgroente toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 450 g diepvries zeevruchten

Voeg de zeevruchten toe, breng opnieuw aan de kook en verwarm 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de vrucht in partjes. Meng het rasp door de soep.

6
6

Schep de soep in de kommen en serveer met de citroenpartjes ernaast om naar smaak boven de soep uit te knijpen.

bereidingstip:

Op de camping? Deze maaltijdsoep maak je in 1 pan en is zo klaar! Ideaal vakantie-eten.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.