bewaar
Fruitijsjes
Fruitijsjes
bewaar

Fruitijsjes

Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze.

15 min. bereiden
4 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

1

kiwi

1

verse pruim

1

nectarine

50 g

verse frambozen

50 g

verse bosbes

50 g

verse bramen

150 ml

diksap appel

150 ml

water

Dit heb je nodig

  • ijsvormpjes

  • tapasprikkers

Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze.

Aan de slag

1

Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan.

2

Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden.

3

Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.

tip

algemeenMeenemen naar school? Stop de ijsjes inclusief vormpjes in een diepvrieszak gevuld met AH IJsblokjes (zak 1 kg). Wees wel snel: na ongeveer 20 min. beginnen de ijsjes te smelten.

variatietipMaak de ijsjes ook eens met diksap kersen (fles 400 ml, AH Biologisch).

bewaartipJe kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Steenfruit snijden

Instructievideo - 01:10 min.