Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan.
Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden.
Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.
Fruitijsjes
Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze.
- algemeenMeenemen naar school? Stop de ijsjes inclusief vormpjes in een diepvrieszak gevuld met AH IJsblokjes (zak 1 kg). Wees wel snel: na ongeveer 20 min. beginnen de ijsjes te smelten.
- variatietipMaak de ijsjes ook eens met diksap kersen (fles 400 ml, AH Biologisch).
- bewaartipJe kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Gerelateerde recepten
Fruitijsjes
Geen succesvoller traktatie dan een ijsje. Deze varianten zijn ook nog eens goed voor ze.

8 porties
70 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan.
Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden.
Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.
algemeen:Meenemen naar school? Stop de ijsjes inclusief vormpjes in een diepvrieszak gevuld met AH IJsblokjes (zak 1 kg). Wees wel snel: na ongeveer 20 min. beginnen de ijsjes te smelten.
variatietip:Maak de ijsjes ook eens met diksap kersen (fles 400 ml, AH Biologisch).
bewaartip:Je kunt de ijsjes maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 kiwi
1 verse pruim
1 nectarine
50 g verse frambozen
50 g verse bosbessen
50 g verse bramen
150 ml diksap appel
150 ml water
Dit heb je nodig
ijsvormpjes
tapasprikkers