bewaar
Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie
Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie
bewaar

Tonijnburger van zoete aardappel en tuinerwten met kerrie

Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker.

25 min. bereiden
43waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    175 g

    diepvries tuinerwten

    390 g

    Princes tonijnmoot in water

    200 g

    koelverse zoete-aardappelpuree

    2 tl

    Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras

    1

    middelgroot ei

    4 el

    paneermeel

    2 el

    traditionele olijfolie

    4

    meergranenbollen

    150 g

    tzatzikisalade

    ½

    komkommer

    75 g

    veldsla

    Burger-time! Maar nu eens een keer van tonijn en zoete aardappel: écht lekker.

    Aan de slag

    1

    Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over tot ze onder staan. Laat de tonijn uitlekken en meng door de zoete-aardappelpuree. Voeg de curry madras toe. Doe de tuinerwten in een vergiet en laat goed uitlekken. Meng de tuinerwten samen met het ei en de helft van het paneermeel door het tonijn-aardappelmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

    2

    Verdeel het mengsel in ballen en druk deze plat tot je dikke burgers hebt ter grootte van de broodjes. Doe de rest van het paneermeel in een bord en bedek de burgers er een voor een meer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en laat de burgers in ca. 8 min. gaar worden.

    3

    Snijd ondertussen de meergranenbollen open en bestrijk beide snijvlakken met de tzatzikisalade. Snijd de komkommer in plakjes en verdeel over de broodjes. Verdeel de veldsla erover. Leg op elk broodje een burger en serveer.