Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkoren-speltpenne (zak)
- 4 el arachideolie
- 800 g verse Hollandse roerbakgroente (zak)
- 2 citroenen
- 450 g diepvries zeevruchten (zak)
- 660 ml tomato frito (pakje)
- 250 g mascarpone (bakje)
- 80 g koelverse babyboerenkool (zakje)
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.
- Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.
- Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.
combinatietip:
Zeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 975 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 79 g
-
vet 55 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 1.550 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
- 300 g volkoren-speltpenne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 4 el arachideolie
- 800 g verse Hollandse roerbakgroente
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
- 2 citroenen
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.
- 450 g diepvries zeevruchten
Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 660 ml tomato frito
- 250 g mascarpone
Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook.
Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus.
- 80 g koelverse babyboerenkool
Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.
combinatietip:
Zeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.