Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.
Ingrediënten
4 personen
300 g
volkoren-speltpenne
4 el
arachideolie
800 g
verse Hollandse roerbakgroente
2
citroenen
450 g
diepvries zeevruchten
660 ml
tomato frito
250 g
mascarpone
80 g
koelverse babyboerenkool
Dit heb je nodig
rasp
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.
Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.
Volkoren-speltpenne in romige tomatensaus
Boerenkool is echt niet alleen geschikt voor stamppot, in een romige pasta als deze doet-ie het ook goed.

hoofdgerecht
4 personen
975 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes.
Doe de zeevruchten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Voeg het citroenrasp, een ½ el citroensap, de tomato frito en mascarpone toe aan de roerbakgroente en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de zeevruchten erbij en warm 5 min. op laag vuur mee.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel over diepe borden, schep de boerenkool er voorzichtig door en serveer met een plakje citroen.
combinatietip:Zeevruchten is de verzamelnaam voor verschillende schaal- en schelpdieren uit de zee. In de mix die wordt gebruikt voor dit gerecht zitten bijvoorbeeld mosselen, garnalen en inktvis. Die maken de pastasaus in dit recept helemaal af, maar zijn ook lekker op een pizza of in een paella.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g volkoren-speltpenne
4 el arachideolie
800 g verse Hollandse roerbakgroente
2 citroenen
450 g diepvries zeevruchten
660 ml tomato frito
250 g mascarpone
80 g koelverse babyboerenkool
Dit heb je nodig
rasp