bewaar
Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus
Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus
bewaar

Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus

Bonen komen veel terug in de Italiaanse keuken. In deze pasta zelfs in drie soorten!

40 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

rozemarijnnaaldjes

100 g

Fiorucci pancetta

425 g

borlottibonen uit blik

400 g

cannellinibonen in blik

400 g

kikkererwten in blik

1

grote ui

2 el

traditionele olijfolie

2

kippenbouillontabletten

200 g

gedroogde pasta

Bonen komen veel terug in de Italiaanse keuken. In deze pasta zelfs in drie soorten!

Aan de slag

1

Snijd de ui de rozemarijnnaaldjes fijn en de pancetta in stukjes. Laat alle bonen uitlekken. Verhit de olie in een grote pan op halfhoog vuur en fruit de ui en pancetta 5 min. Roer af en toe met een houten lepel (dat is zachter voor je ingrediënten én je pan). Voeg de rozemarijn toe en bak 2 min. mee. Doe alle bonen in de pan, roer alles goed door en laat 2 min. pruttelen.

2

Voeg de bouillontabletten en 1.75 liter kokend water toe. Meng alles goed en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Roer om de 5 min. even door.

3

Voeg de pasta toe en breng weer aan de kook. (Voeg als de saus te dik wordt beetje bij beetje wat heet water toe.) Kook de pasta beetgaar (volgens de aanwijzingen op de verpakking), draai het vuur uit en laat de pasta nog 2 min. rusten voor je hem opdient. Verdeel de pasta met de bonensaus over de diepe borden en serveer.