bewaar
Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus
Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus
bewaar

Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus

Romige pasta met een dubbele dosis paddenstoelen. En zo op tafel!

15 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

500 g

verse ravioli funghi porcini

2

sjalotten

400 g

paddenstoelen voor pasta

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

verse slagroom

140 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • koekenpan

Romige pasta met een dubbele dosis paddenstoelen. En zo op tafel!

Aan de slag

1

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de helft van de kruidenmix toe. Kook hierin de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van de kruiden fijn. Houd een paar blaadjes oregano achter voor de garnering. Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in stukjes.

3

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 2 min. Zet het vuur hoger en bak de kruiden en paddenstoelen 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur 2-3 min. inkoken.

4

Giet ondertussen de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de kruidentakjes. Verdeel de kaas in stukjes. Meng de pasta met de paddenstoelenroomsaus en 2/3 van de kaas. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano en de rest van de kaas.