Ra­vi­o­li met gei­ten­kaas en pad­den­stoe­len­saus

Romige pasta met een dubbele dosis paddenstoelen. En zo op tafel!

(80) waardeer
italiaans hoofdgerecht Romige pasta met een dubbele dosis paddenstoelen. En zo op tafel! 4 personen
3 80

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de helft van de kruidenmix toe. Kook hierin de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van de kruiden fijn. Houd een paar blaadjes oregano achter voor de garnering. Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 2 min. Zet het vuur hoger en bak de kruiden en paddenstoelen 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur 2-3 min. inkoken.
  4. Giet ondertussen de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de kruidentakjes. Verdeel de kaas in stukjes. Meng de pasta met de paddenstoelenroomsaus en 2/3 van de kaas. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano en de rest van de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 825 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 08 - Nieuw Italiaans , Receptkaarten Allerhande 8 2016

Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met gei­ten­kaas en pad­den­stoe­len­saus

1
1
  • 10 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 500 g verse ravioli funghi porcini

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de helft van de kruidenmix toe. Kook hierin de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 10 g koelverse Italiaanse kruidenmix

Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van de kruiden fijn. Houd een paar blaadjes oregano achter voor de garnering.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 400 g paddenstoelen voor pasta

Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in stukjes.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 2 min. Zet het vuur hoger en bak de kruiden en paddenstoelen 2 min.

5
5
  • 250 ml verse slagroom

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur 2-3 min. inkoken.

6
6
  • 140 g zachte geitenkaas 55+

Giet ondertussen de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de kruidentakjes. Verdeel de kaas in stukjes.

7
7

Meng de pasta met de paddenstoelenroomsaus en 2/3 van de kaas. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano en de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.