Ge­bak­ken cor­don bleu met pu­ree en lauw­war­me bloem­kool­sa­la­de

Oer-Hollands trio van aardappel-groente-vlees, maar wel met een vleugje Italië.

(6) waardeer
hoofdgerecht Oer-Hollands trio van aardappel-groente-vlees, maar wel met een vleugje Italië. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp met de melk, boter en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
  2. Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak de cordon bleus op laag vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 min. in water met zout beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Meng het vocht met de rest van de olie en pesto tot een dressing.
  4. Schep de bloemkool om met de rucola en kappertjes en besprenkel met de dressing. Serveer met de puree en een cordon bleu.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Gebakken cordon bleu met puree en lauwwarme bloemkoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken cor­don bleu met pu­ree en lauw­war­me bloem­kool­sa­la­de

1
1
  • 1 kg Cela Vita oma’s kruimige aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 g ongezouten boter
  • 1 el Franse mosterd

Kook de aardappelen in water met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Giet af en stamp met de melk, boter en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 4 gehakt cordon bleus

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus op laag vuur in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 bloemkool

Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en kook 5 min. in water met zout beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 100 g kappertjes
  • 2 el arachideolie
  • 2 el groene pesto in potje

Laat de kappertjes uitlekken en vang 2 el vocht op. Meng het vocht met de olie en pesto tot een dressing.

5
5
  • 75 g rucola

Schep de bloemkool om met de rucola en kappertjes en besprenkel met de dressing. Serveer met de puree en een cordon bleu.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.