bewaar
Tomahawk-steak met Braziliaanse salsa
Tomahawk-steak met Braziliaanse salsa
bewaar

Tomahawk-steak met Braziliaanse salsa

Een stoer stuk vlees met een Zuid-Amerikaanse touch.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
pittig
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

tomahawk steak

1 el

Texan steakhouse rub

4 el

traditionele olijfolie

1

groene paprika

1

rode ui

3

tomaten

1 el

tabasco chipotle pepper sauce

10 g

verse koriander

1

limoen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  • grillpan

  • vleesthermometer

  • aluminiumfolie

Een stoer stuk vlees met een Zuid-Amerikaanse touch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Bestrooi de tomahawk aan beide zijden met de rub en besprenkel met 1 el olijfolie. Wrijf het vlees goed in en laat afgedekt 1 uur op kamertemperatuur komen.

2

Maak ondertussen de salsa. Snijd de paprika in blokjes van een ½ x een ½ cm (brunoise) en doe in een kom. Snipper de ui zeer fijn en voeg toe. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg toe aan de salsa. Snijd de koriander fijn en voeg toe samen met de tabasco en de rest van de olijfolie. Pers de limoen uit en voeg het sap toe aan de salsa. Meng door elkaar en breng op smaak met zout.

3

Verhit de grillpan en gril de tomahawk 2 min. aan elke zijde. Doe het vlees vervolgens in een ovenschaal. Steek de thermometer in het dikste deel van de steak, maar zorg dat de thermometer het bot niet raakt. Laat het vlees ca. 35 min. rustig verder garen in de oven tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 58 °C (rood) of 62 °C (medium) Neem het vlees uit de oven en laat het losjes ingepakt in aluminiumfolie 10 min. rusten. Snijd in plakken en serveer met de salsa.

bereidingstipJe kunt de tomahawk ook op de barbecue bereiden. Gril het vlees dan 9-10 min. op een hete barbecue en keer regelmatig.