bewaar
Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas
Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas
bewaar

Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

Pasta met een bite. De gorgonzola brengt alle smaken samen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

scharrelvarkenshaas

1 el

traditionele olijfolie

300 g

spaghetti

600 g

broccoli

150 g

gorgonzola blauwaderkaas 48+

130 g

koelverse zongedroogde tomaatjes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Pasta met een bite. De gorgonzola brengt alle smaken samen.

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenshaas in dunne reepjes en doe in een kom. Voeg de olie toe aan de kom en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verhit de grillpan en gril het vlees in delen telkens in 2 min. gaar. Schep op een bord en laat de grillpan tussendoor weer heet worden. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.

2

Voeg, als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe aan de pasta. Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd in stukken.

3

Giet de spaghetti en broccoli af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan, voeg de gorgonzola, tomaatjes en 150 ml kookvocht toe en en meng door elkaar. Verdeel over diepe borden en verdeel de varkensreepjes erover. Bestrooi naar smaak met peper.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.