bewaar
Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping
Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping
bewaar

Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping

De topping van gebakken broodkruim met peterselie en citroen doet het 'm: een crunchy extraatje!

30 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

3 sneetjes

wit brood

20 g

verse platte peterselie

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1

citroen

600 g

verse snijbonen

4

bosuien

125 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

1 el

dijonmosterd

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • pureestamper

De topping van gebakken broodkruim met peterselie en citroen doet het 'm: een crunchy extraatje!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Scheur het brood in stukjes. Doe met de peterselie en knoflook in de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim in 5 min. lichtbruin en knapperig. Neem van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om.

3

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukjes van een ½ cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen het wit en groen van de bosuitjes in ringetjes. Giet de snijbonen af.

4

Doe de melk, boter en mosterd in een steelpan en verwarm. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan zonder deksel even droogstomen. Voeg het melkmengsel toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de snijbonen en bosui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Schep de stamppot in een schaal en strooi de Italiaanse brood-peterselietopping erover.

tip

variatietipDoe de stamppot in 1 grote of meerdere kleine ovenschaaltjes. Bestrooi met geraspte kaas, leg er wat vlokjes boter op en gratineer ca. 13 min. in de oven op 225 °C of onder de grill.

bereidingstipGeen oud brood in huis? Laat sneetjes vers brood een paar minuten uitdrogen in de oven op 180 °C (voorverwarmen hoeft niet) en keer halverwege. In plaats van witbrood kun je ook bruinbrood gebruiken, al wordt de topping dan wel donkerder van kleur.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.