Ge­gril­de-aard­ap­pel­sa­la­de met pit­ti­ge dres­sing

Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht.

(10) waardeer
bijgerecht Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en kook ze in water met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet af en laat in 30 min. helemaal afkoelen.
  2. Steek ondertussen de barbecue aan. Doe de mosterd, mayonaise, tabasco en 1½ el water in een kom en klop tot een dressing. Snipper de ui. 􀀃Bestrijk de aardappelen dun met de olie. Gril op de barbecue ca. 4 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelen over een platte schaal, schep de ui en augurk erover en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen ook in een grillpan bereiden.

bereidingstip:

Ook de dressing kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren al koken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde-aardappelsalade met pittige dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de-aard­ap­pel­sa­la­de met pit­ti­ge dres­sing

1
1
  • 1 kg pommes rouges

Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en kook ze in water met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet af en laat in 30 min. helemaal afkoelen.

2
2
  • 1 el Franse mosterd
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1½ el water
  • 1 kleine rode ui

Steek ondertussen de barbecue aan. Doe de mosterd, mayonaise, tabasco en 1½ el water in een kom en klop tot een dressing. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

􀀃Bestrijk de aardappelen dun met de olie. Gril op de barbecue ca. 4 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 3 el augurkenblokjes
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de aardappelen over een platte schaal, schep de ui en augurk erover en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de tuinkers.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen ook in een grillpan bereiden.

bereidingstip:

Ook de dressing kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de aardappelen 1 dag van tevoren al koken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.