Pad thai met kip, ei en cas­hew­no­ten

Makkelijk Thais streetfood, met knapperige pinda’s en zachte noedels.

(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Makkelijk Thais streetfood, met knapperige pinda’s en zachte noedels. 4 personen
3 66

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de rijstnoedels toe. Draai het vuur uit en laat 10 min. weken. Spoel af met koud water (dit voorkomt verder garen) en laat staan tot gebruik.
  2. Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus. Snijd de kip in stukjes van 1 cm. Was de courgette en snijd met de kaasschaaf in dunne linten.
  3. Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.
  4. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de kip en roerbakmix 4 min. op hoog vuur. Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de pinda’s en peterselie.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2017, Allerhande Box

Pad thai met kip, ei en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad thai met kip, ei en cas­hew­no­ten

1
1

Breng een pan met water aan de kook.

2
2
  • 450 g Thaise rijstnoedels

Voeg de rijstnoedels toe. Draai het vuur uit en laat 10 min. weken. Spoel af met koud water (dit voorkomt verder garen) en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 1 limoen
  • 4 el ketchup
  • 4 el vissaus
  • 2 el suiker

Halveer ondertussen de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap met de ketchup, vissaus en suiker tot een saus.

4
4
  • 400 g scharrelkipdijfilet
  • 2 courgettes

Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Was de courgette en snijd met de kaasschaaf in dunne linten.

5
5
  • 4 eieren

Klop de eieren los in een kom met peper en eventueel zout.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en bak de eieren al omscheppend 1 min. Schep uit de wok en houd apart.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 400 g Thaise roerbakmix

Verhit de olie in de wok en roerbak de kip en Thaise roerbakmix 4 min. op hoog vuur.

8
8
  • 2 el ketjap manis
  • 60 g stukjes cashewnoot

Voeg de rijstnoedels, courgettelinten, saus, ketjap manis en het eimengsel toe en roerbak nog 1 min. Verdeel de pad thai over de borden en bestrooi met de cashewnootstukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.