Courgetti met vegaballetjes & tomaat
De naam zegt het al: deze courgettepasta is een heerlijke (koolhydraatarme!) vervanger van spaghetti.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 courgette
- 1 citroen
- 200 g ricotta
- 100 g gezouten notenmix Pistache
- 30 g verse basilicum
- 300 g gesneden uien
- 295 g semi-zongedroogde tomaten
- 420 g vegetarische groenteballetjes
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Boen de citroen schoon. Schaaf de courgettes in de lengte in plakken en snijd deze in dunne reepjes (zoals spaghetti). Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe het citroenrasp, de ricotta, noten, het basilicum en peper in een hoge beker. Pureer tot pesto. Breng op smaak met citroensap.
- Verhit olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min. Voeg de pesto toe en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten in de lengte in reepjes. Verhit de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en bak de groenteballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Verdeel de courgetti, tomaat en balletjes over de diepe borden. Garneer met het basilicum en de noten.
Tip:
Weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare courgetti (schaal 200 g, koelvers) in plaats van verse courgette.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 795 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 945 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Courgetti met vegaballetjes & tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Courgetti met vegaballetjes & tomaat
- 4 courgette
- 1 citroen
Schaaf de courgettes in de lengte in plakken en snijd deze in dunne reepjes (zoals spaghetti). Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit.
- 200 g ricotta
- 50 g gezouten notenmix Pistache
- 15 g verse basilicum
Doe het citroenrasp, de ricotta, noten, het basilicum en peper in een hoge beker. Pureer tot pesto. Breng op smaak met citroensap.
- 300 g gesneden uien
Verhit 4 el olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de courgette toe en bak nog 1 min.
- 295 g semi-zongedroogde tomaten
Voeg de pesto toe en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de tomaten in de lengte in reepjes.
- 420 g vegetarische groenteballetjes
Verhit 2 el olie uit het potje tomaten in een koekenpan en bak de groenteballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
- 15 g verse basilicum
- 50 g gezouten notenmix Pistache
Verdeel de courgetti, tomaat en balletjes over de diepe borden. Garneer met het basilicum en de noten.