bewaar
Spaghetti met paprika en vegaballetjes
Spaghetti met paprika en vegaballetjes
bewaar

Spaghetti met paprika en vegaballetjes

Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1 zak

puntpaprikamix

100 g

kappertjes

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

(olijf)olie

150 g

gesneden uien

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

400 g

gepelde tomaten in blik

420 g

vegetarische groenteballetjes

50 g

Parmigiano Reggiano

Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Laat de kappertjes uitlekken en halveer de olijven.

2

Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Italiaanse kruiden 3 min. op laag vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Laat 5 min. op laag vuur stoven.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas. Verdeel de spaghetti over de kommen en schep de tomatensaus en olijven erop. Verdeel de vegaballetjes en kappertjes over de saus en garneer met de kaas.