Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Stiekem is het eigenlijk Amerikaans om balletjes door de spaghetti te doen, maar lekker is het wel. 4 personen
3 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Laat de kappertjes uitlekken en halveer de olijven.
  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui en Italiaanse kruiden 3 min. op laag vuur. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Laat 5 min. op laag vuur stoven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas. Verdeel de spaghetti over de kommen en schep de tomatensaus en olijven erop. Verdeel de vegaballetjes en kappertjes over de saus en garneer met de kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met paprika en vegaballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met pa­pri­ka en ve­ga­bal­le­tjes

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

2
2
  • 1 zak puntpaprikamix

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen.

3
3
  • 100 g kappertjes
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit

Laat de kappertjes uitlekken en halveer de olijven.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 150 g gesneden uien
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en Italiaanse kruiden 3 min. op laag vuur.

5
5
  • 400 g gepelde tomaten in blik

Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe, duw ze met een pollepel in kleinere stukjes. Laat 5 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 1 el (olijf)olie
  • 420 g vegetarische groenteballetjes
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. op middelhoog vuur. Rasp de kaas.

7
7

Verdeel de spaghetti over de kommen en schep de tomatensaus en olijven erop.

8
8

Verdeel de vegaballetjes en kappertjes over de saus en garneer met de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.