bewaar
Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade
bewaar

Spaghetti cacio e pepe met broccolisalade

Kaas en peper: eigenlijk heb je niet veel meer nodig. En lekker dat het is!

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

koelvers broccoliroosje

50 g

Kalamata-olijven zonder pit

50 g

ongebrande walnoten

6 el

volle yoghurt

1 el

balsamicoazijn

500 g

verse spaghetti all'uovo

90 g

Parmigiano Reggiano-poeder

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

versgemalen peper

Kaas en peper: eigenlijk heb je niet veel meer nodig. En lekker dat het is!

Aan de slag

1

Breng twee ruime pannen met water aan de kook. Snijd de broccoliroosjes in kwarten. Halveer de olijven en hak de walnoten grof. Meng de yoghurt en balsamicoazijn tot een dressing. Kook de broccoli 3 min., giet af en laat afkoelen onder koud stromend water (blancheren). Meng de broccoli met de olijven en walnoten. Besprenkel met de dressing.

2

Kook in de andere pan de spaghetti in 4 min. beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de hete spaghetti terug in de pan. Meng de kaas met de olie, 6 el heet kookvocht (per 4 personen) en peper tot een smeuïg mengsel. Meng goed door de nog hete spaghetti. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Breng op smaak met extra peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de broccolisalade.

tip

combinatietipToch graag wat vlees aan het gerecht toevoegen? Meng dan wat gebakken spekjes door de broccolisalade.