bewaar
Pastasalade met mayodressing
Pastasalade met mayodressing
bewaar

Pastasalade met mayodressing

Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen!

17 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

penne

350 g

verse groene asperge

3 el

traditionele olijfolie

2

avocado's

280 g

kalkoenfilet à la minute

250 g

diepvries tuinerwten

25 g

verse bieslook

1

citroen

2 el

mayonaise

2 el

water

Dit heb je nodig

  • grillpan

Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges 4 min. Keer regelmatig.

3

Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken van 1 cm dik. Besprenkel met 1 el olie en gril 2 min. Keer halverwege.

4

Besprenkel de kalkoenfilet met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de filet 5 min., keer halverwege.

5

Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.

6

Snijd de bieslook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. Meng de bieslook, het citroenrasp, 2 el -sap, de mayonaise en het water tot een dressing.

7

Schep de pasta, asperges en dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de gegrilde kalkoen en avocado erover. Serveer met de citroenparten erbij.