Kalkoen met bleekselderij en kruidenjus

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak aardappels (tafel (800 g))
- 2 struiken bleekselderij
- 1 zakje verse bieslook (15 g)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels kruidenmix (Provencaals (8 g))
- 1 schaaltje kalkoenfilet à la minute (ca. 350 g)
- 1 zakje vleesjus (light (20 g))
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels in grote pan aan de kook brengen. Laag zetten en in 10-12 min. gaarkoken. Afgieten. Ondertussen bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijden, lichtgroene blaadjes bewaren. Bleekselderij in ruim kokend water met wat zout in ca. 5 min. gaarkoken. Afgieten. Bieslook fijnknippen. Olie mengen met kruidenmix en wat zout. Kalkoenfilets ermee inwrijven en in hete grillpan om en om in ca. 6 min. gaargrillen. Ondertussen 300 ml koud water in pan schenken, al roerend inhoud zakje jus toevoegen en aan de kook brengen. Bleekselderijgroen en helft bieslook toevoegen. Gekookte bleekselderij op smaak brengen met zout en peper. Gekookte aardappels mengen met rest bieslook en over 4 borden verdelen, kalkoen, bleekselderij en jus erbij geven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 46 g
- vet 5 g