bewaar
Vietnamese kalkoen à la minute
Vietnamese kalkoen à la minute
bewaar

Vietnamese kalkoen à la minute

15 min. bereiden
1 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

sesamolie

4 el

sojasaus

1

limoen

2 tenen

knoflook

1 cm

verse gember

2 stengels

citroengras

500 g

kalkoenfilet à la minute

3 el

basilicum

Dit heb je nodig

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng in een kom de olie, sojasaus en het limoensap door elkaar. Pers de knoflook en snijd de gember fijn. Voeg samen met het citroengras toe. Breng op smaak met peper en meng door elkaar. Schep de kalkoenfiletlapjes door de marinade. Dek de kom af en laat de kalkoen 1 uur in de koelkast marineren. Schep regelmatig om.

2

Steek ondertussen de barbecue aan. Haal de kalkoenfilet uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Gril de kalkoenfilet aan elke kant 2-3 min. Leg op een schaal en bestrooi met peper, zout en het basilicum. Lekker met zoete chilisaus en noedelsalade of pandanrijst.

Vlees grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:53 min.