Pulled duck springrolls
Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.
Ingrediënten
32 porties
32
diepvries loempiavellen
2 l
arachideolie
1.2 kg
Le Petit Baron gekonfijte eendenbout
1 el
vijfkruidenpoeder
120 g
pittige kiemgroente
200 g
shiitakes
6
salade-uitjes
6 el
gezouten pinda's
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Pulled duck springrolls
Franse klassieker meets oosterse keuken: gekonfijte eend in heerlijk knapperig gebakken loempia’s.

bijgerecht
null porties
250 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Laat de loempiavellen ontdooien. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de eend in een pan en verwarm 10 min. op laag vuur. Neem van het vuur en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar en van het bot.
Meng het vlees met de specerijen. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes en de salade-ui in de lengte in 4 gelijke stukken. Snijd deze stukken in de lengte in reepjes.
Hak de pinda’s fijn. Leg een loempiavel op het werkblad met een punt naar je toe. Leg 1 el vlees iets onder het midden van het vel. Leg er wat shiitake, salade-ui, pinda’s en kiemgroente op. Vouw de punt over de vulling. Rol de loempia op tot de helft van het vel. Klap de 2 punten aan de zijkanten naar binnen.
Bestrijk de bovenste punt van het loempiavel met wat water en rol de loempia zo strak mogelijk op. Maak zo nog 31 loempia's.
Frituur 4 loempia’s per keer in 6 min. goudbruin en krokant. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest en serveer de loempia’s met (zelfgemaakte) chilisaus.
bewaartip:Je kunt de loempia’s ook heel goed invriezen. Bewaar de nog niet gefrituurde loempia’s in een afsluitbare plastic zak maximaal 3 maanden in de vriezer. Frituur de bevroren loempia’s ca. 8 min.
combinatietip:Zelf zoete chilisaus maken? Kijk elders op de website voor het recept.
algemeen:Zijn 32 loempia’s te veel? Of heb je geen ruimte in je vriezer? Dan kun je de hoeveelheden ook halveren. Gebruik de 2 overgebleven gekonfijte eendenbouten in een pittige tomatensaus met tagliatelle en groene asperges.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 32 personen)32 diepvries loempiavellen
2 l arachideolie
1¼ kg Le Petit Baron gekonfijte eendenbout
1 el vijfkruidenpoeder
120 g pittige kiemgroente
200 g shiitakes
6 salade-uitjes
6 el gezouten pinda's
Dit heb je nodig
keukenpapier