Kim­chi-kik­ker­erw­ten­koek­jes­met cour­get­te­sa­la­de

Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.

(6) waardeer
hoofdgerecht Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt. 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker
  • keukenpapier
  • 2 koekenpannen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen). Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de kimchi en de helft van de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los. Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.
  2. Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
  4. Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing. Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.
  5. Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 4 2020

Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kim­chi-kik­ker­erw­ten­koek­jes­met cour­get­te­sa­la­de

1
1
  • 800 g kikkererwten in blik

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 160 g kimchi in blik

Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen).

3
3

Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4
  • 75 g biet julienne
  • 2 salade-uitjes
  • 2 scharreleieren

Snijd de kimchi en de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los.

5
5

Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.

6
6
  • 5 el arachideolie

Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • ½ rode peper

Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.

8
8
  • 2 midi komkommers
  • 2 courgettes
  • 1 limoen

Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.

9
9
  • 1 el sesamolie

Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing.

10
10
  • 60 g milde kiemgroente
  • 75 g biet julienne

Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.

11
11
  • 170 g Griekse yoghurt 0%

Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.