Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g kikkererwten in blik
- 160 g kimchi in blik
- 150 g biet julienne
- 2 salade-uitjes
- 2 scharreleieren
- 5 el arachideolie
- ½ rode peper
- 2 midi komkommers
- 2 courgettes
- 1 limoen
- 1 el sesamolie
- 60 g milde kiemgroente
- 170 g Griekse yoghurt 0%
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
- keukenpapier
- 2 koekenpannen
Advertentie
Bereiden
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen). Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de kimchi en de helft van de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los. Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.
- Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
- Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing. Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.
- Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.
Tip:
Dit is een Allerhande Box recept.
dieettip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 520 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 280 mg
- vezels 11 g
Pittigheid
Ook te zien in
Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
- 800 g kikkererwten in blik
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
- 160 g kimchi in blik
Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen).
Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
- 75 g biet julienne
- 2 salade-uitjes
- 2 scharreleieren
Snijd de kimchi en de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los.
Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.
- 5 el arachideolie
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
- ½ rode peper
Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- 2 midi komkommers
- 2 courgettes
- 1 limoen
Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
- 1 el sesamolie
Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing.
- 60 g milde kiemgroente
- 75 g biet julienne
Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.
- 170 g Griekse yoghurt 0%
Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.
dieettip:
Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.