Lunch­bowl met kik­ker­erw­ten & li­moen-yog­hurt­dres­sing

Een bowl bomvol groentjes? Check, check, dubbelcheck!

(0) waardeer
lunch Een bowl bomvol groentjes? Check, check, dubbelcheck! 2 personen

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes en komijn 20 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak 10 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de zaadlijsten fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers die helft uit. Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp, 1 el -sap (per 2 personen) en de zaadlijsten van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de spinazie grof en verdeel samen met de zoete aardappel, kikkererwten en komkommer over 2 kommen. Verdeel de yoghurtdressing erover.

combinatietip:

Lekker met granaatappelpitjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 65 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 19-20

Lunchbowl met kikkererwten & limoen-yoghurtdressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lunch­bowl met kik­ker­erw­ten & li­moen-yog­hurt­dres­sing

1
1
  • 1 el arachideolie
  • 400 g zoete aardappelblokjes
  • ½ el gemalen komijn

Verhit de olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes en komijn 20 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 160 g kikkererwten in blik

Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak 10 min. mee.

3
3

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren.

5
5

Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de zaadlijsten fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes.

6
6
  • ½ limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers die helft uit.

7
7
  • 75 ml Griekse yoghurt 0%

Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp, 1 el -sap (per 2 personen) en de zaadlijsten van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 100 g babyspinazie

Snijd de spinazie grof en verdeel samen met de zoete aardappel, kikkererwten en komkommer over 2 kommen.

9
9

Verdeel de yoghurtdressing erover.

combinatietip:

Lekker met granaatappelpitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.