Bloem­kool-kik­ker­erw­ten­sa­la­de

De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig.

(31) waardeer
mediterraan lunch De rode peper maakt deze lunchsalade lekker pittig. 2 personen
2 31

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.
  2. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn. Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.
  3. Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip:

Lekker met naanbrood (Patak’s).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bloemkool-kikkererwtensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool-kik­ker­erw­ten­sa­la­de

1
1
  • ½ bloemkool

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. op laag vuur.

3
3
  • 35 g blanke rozijnen

Voeg de bloemkoolroosjes, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Neem de pan van het vuur en schep de rozijnen erdoor.

4
4
  • ½ rode peper

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van 1 helft fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5
  • 7½ g verse koriander
  • 200 g kikkererwten in blik

Snijd de koriander grof. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.

6
6
  • 50 ml Griekse yoghurt 0%
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el kraanwater

Meng de rode peper met de helft van de koriander, de yoghurt, kerrie en het water tot een dressing. Schep de kikkererwten erdoor.

7
7
  • 50 g verse spinazie

Verdeel de bloemkool over de borden (of doe het in afsluitbare potten als je het wilt meenemen). Verdeel achtereenvolgens de spinazie en kikkererwten erover en bestrooi met de rest van de koriander.

combinatietip:

Lekker met naanbrood (Patak’s).

bewaartip:

Je kunt de salade een halve dag van tevoren maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.