Zoete-aardappel friet
Voor friet zijn kids altijd te porren, óók voor deze gezondere variant met zoete aardappel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zoete aardappel
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 230 °C. Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout. Besprenkel met de olijfolie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.
variatietip:
Extra spicy frites? Gebruik dan chilivlokken in plaats van paprikapoeder.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer veganistisch en lactosevrij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 85 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Zoete-aardappel friet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zoete-aardappel friet
Verwarm de oven voor op 230 °C.
- 1 kg zoete aardappel
Schil de zoete aardappelen, snijd in dikke frites en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 2 tl uienpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
Bestrooi met het uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte-paprikapoeder en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Besprenkel met de olie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld.
Bak de frites in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.
variatietip:
Extra spicy frites? Gebruik dan chilivlokken in plaats van paprikapoeder.
combinatietip:
Lekker met crème fraîche; het gerecht is dan niet meer veganistisch en lactosevrij.