bewaar
Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa
Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa
bewaar

Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa

Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

20 min. bereiden
105waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

800 g

bloemkool

1½ el

hot currypoeder

400 ml

kokosmelk

400 g

kikkererwten in blik

1

groentebouillontablet vegetarisch

250 ml

water

250 g

verse ananasstukjes

15 g

verse koriander

80 g

ovenroasted amandelen

Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.

2

Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa. Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.

combinatietipLekker met schijfjes limoen.