Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa
Romige curry met een salsa van zoete ananas en crunchy amandelen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g basmatirijst
- 800 g bloemkool
- 1½ el hot currypoeder
- 400 ml kokosmelk
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 groentebouillontablet vegetarisch
- 250 ml water
- 250 g verse ananasstukjes
- 15 g verse koriander
- 80 g ovenroasted amandelen
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.
- Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa. Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.
combinatietip:
Lekker met schijfjes limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 85 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 18 g - natrium 790 mg
- vezels 14 g
Ook te zien in
Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry met bloemkool, basmatirijst & ananas-amandelsalsa
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 800 g bloemkool
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes. Kook 3 min. en giet af.
- 1½ el hot currypoeder
- 400 ml kokosmelk
- 400 g kikkererwten in blik
- 1 groentebouillontablet vegetarisch
- 250 ml water
Doe de currypoeder, kokosmelk, kikkererwten, bouillontablet en het water in een hapjespan en breng aan de kook.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 250 g verse ananasstukjes
- 15 g verse koriander
Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm en de koriander grof. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 80 g ovenroasted amandelen
Hak de amandelen grof en schep op het laatst door de ananassalsa.
Serveer de rijst met de curry in diepe borden en de salsa ernaast.
combinatietip:
Lekker met schijfjes limoen.