Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
Kleurrijk, en ook geurig en smaakvol. Dit gerecht is het allemaal!

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst (zak à 500 g)
- 250 g chorizoworst
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 1 zak puntpaprikamix
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 ml water
- 15 g verse peterselie
Advertentie
Bereiden
- Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- Halveer ondertussen de chorizo in de lengte, verwijder eventueel het vel en snijd de helften in plakjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 3 min. Voeg de paprika, pompoen, tijm en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan of tot de pompoen gaar is. Controleer dit met een vork. Breng op smaak met peper.
- Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep door de rijst. Bestrooi de pompoenstoof vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met de rijst.
Tip:
Lekkere wijn bij dit gerecht: Berberana Red Dragon Tempranillo.
Tip:
Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 880 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
- 300 g basmatirijst
Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar.
Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
- 250 g chorizoworst
- 2 rode uien
Halveer ondertussen de chorizo in de lengte, verwijder eventueel het vel en snijd de helften in plakjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen.
- 2 tenen knoflook
- 1 zak puntpaprikamix
Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 3 min.
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 300 ml water
Voeg de paprika, pompoen, tijm en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan of tot de pompoen gaar is.
- 10 g verse peterselie
Controleer dit met een vork. Breng op smaak met peper. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep door de rijst.
- 5 g verse peterselie
Bestrooi de pompoenstoof vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met de rijst.