bewaar
Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne
Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne
bewaar

Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne

Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

penne

800 g

koelverse pompoenstukjes

2 tenen

knoflook

500 g

verse rundersoepballetjes

800 g

tomatenblokjes

4 tl

gedroogde oregano

200 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.

3

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne

Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig