Pom­poen uit de oven met run­der­bal­le­tjes en pen­ne

Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pompoen is een echte herfstheld. De lichtzoete groente is lekker in heel veel gerechten. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.
  3. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 40 2017

Pompoen uit de oven met runderballetjes en penne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen uit de oven met run­der­bal­le­tjes en pen­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g penne

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de penne en eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 800 g pompoenblokjes

Voeg de laatste 4 min. de pompoenblokjes toe.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g rundersoepballetjes
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 tl gedroogde oregano

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de pasta en pompoenblokjes met de knoflook, runderballetjes, tomatenblokjes en oregano.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 200 g witte kaas

Verdeel over de ovenschaal en bak ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om en verkruimel de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.