Pas­ta uit de oven met cour­get­te

Dat wordt genieten aan tafel met deze overheerlijke ovenschotel.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dat wordt genieten aan tafel met deze overheerlijke ovenschotel. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de courgette in stukjes van 1 x 3 cm. Haal de blaadjes van de takjes oregano en meng met 2/3 van de kaas, bloem en peper door de crème fraîche. Meng de pasta met de courgette en eventueel zout en verdeel de helft over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het crèmefraîchemengsel erover.
  3. Dek af met de rest van de pasta en courgette, schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 45 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Gebruik in plaats van courgette 3 in stukjes gesneden paprika

combinatietip:

Lekker met rucola

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Pasta uit de oven met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta uit de oven met cour­get­te

1
1
  • 300 g penne

Verwarm de oven voor op 200 ˚C en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 courgette

Snijd ondertussen de courgette in stukjes van 1 x 3 cm.

3
3
  • 7½ g oregano
  • 100 g geraspte kaas voor groentegratin
  • 2 el bloem
  • 200 g crème fraîche

Haal de blaadjes van de takjes oregano en meng met de kaas, bloem en peper door de crème fraîche.

4
4

Meng de pasta met de courgette en eventueel zout en verdeel de helft over de bodem van de ovenschaal. Verdeel het crèmefraîchemengsel erover.

5
5
  • 1 fles AH basis groentesaus tomaat-wortel
  • 50 g geraspte kaas voor groentegratin

Dek af met de rest van de pasta en courgette, schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak 45 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Gebruik in plaats van courgette 3 in stukjes gesneden paprika

combinatietip:

Lekker met rucola

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.