Ge­vul­de pa­pri­ka met bo­nen, pom­poen en aman­de­len

Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven.

(46) waardeer
hoofdgerecht Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven. 2 personen
3 46

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Rasp de kaas. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Ook lekker met AH Biologische 5-granenrijst of AH Biologische spelt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 01 - Goede start in 7 makkelijke stappen , Kickstart 10-daagse , Receptkaart 2018 week 03-04

Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka met bo­nen, pom­poen en aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Gevulde paprika’s 674360 stap 1

Instructievideo

00:05 min.

2
2
  • 150 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3
3
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 g black eyed bonen
  • 25 g ongezouten geroosterde amandelen
  • 125 g cherrytomaten
  • 10 g verse platte peterselie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.

Gevulde paprika’s 674360 stap 2

Instructievideo

00:19 min.

4
4
  • ½ el traditionele olijfolie
  • 200 g koelverse pompoenstukjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee.

Gevulde paprika’s 674360 stap 3

Instructievideo

00:09 min.

5
5

Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gevulde paprika’s 674360 stap 4

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.

Gevulde paprika’s 674360 stap 5

Instructievideo

00:48 min.

7
7
  • 75 g belegen 30+ kaas

Rasp de kaas. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover.

Gevulde paprika’s 674360 stap 6

Instructievideo

00:41 min.

8
8

Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de rijst.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietip:

Ook lekker met AH Biologische 5-granenrijst of AH Biologische spelt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.