bewaar
Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen
Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen
bewaar

Gevulde paprika met bonen, pompoen en amandelen

Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
50waarderingen

Ingrediënten

2 personen

150 g

zilvervliesrijst

½

rode ui

1 teen

knoflook

200 g

black eyed bonen

25 g

ongezouten geroosterde amandelen

125 g

cherrytomaten

10 g

verse platte peterselie

½ el

traditionele olijfolie

200 g

koelverse pompoenstukjes

2

rode paprika's

75 g

belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vul paprika's met allerlei lekkers en gaar ze in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken en hak de amandelen grof. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, bonen, tomaten en pompoenstukjes toe en bak 3 min. mee. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Rasp de kaas. Vul de paprika’s met de groenten en verdeel de amandelen en kaas erover. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de rijst.

bereidingstipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot het bakken in de oven. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipOok lekker met AH Biologische 5-granenrijst of AH Biologische spelt.

Gevulde paprika’s

Instructievideo - 02:45 min.