Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen.

(60) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Het is herfst, dus het is weer tijd voor pompoen. 4 personen
4 60

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 1 min. Doe de pompoenstukjes erbij en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon en rijst toe, schep om en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter als garnering.
  4. Neem de pan van het vuur. Roer het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de fijngesneden peterselie door de pilav. Verdeel over de borden, leg de lekkerbekjes ernaast en garneer met de partjes citroen en takjes peterselie.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pompoen-preipilav met een lekkerbekje

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen-prei­pi­la­v met een lek­ker­bek­je

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 verse lekkerbekjes

Leg de lekkerbekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 preien
  • 2 el (olijf)olie
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 1 min. Doe de pompoenstukjes erbij en bak 2 min. mee.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 500 ml groentebouillon van tablet
  • 250 g basmatirijst

Voeg de bouillon en rijst toe, schep om en laat met de deksel op de pan op middelhoog vuur in 10 min. gaar worden. Roer regelmatig.

5
5
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes.

6
6
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter als garnering.

7
7

Neem de pan van het vuur. Roer het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de fijngesneden peterselie door de pilav.

8
8

Verdeel over de borden, leg de lekkerbekjes ernaast en garneer met de partjes citroen en takjes peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.