bewaar
Krokante minitortilla’s met geitenkaas en avocado
Krokante minitortilla’s met geitenkaas en avocado
bewaar

Krokante minitortilla’s met geitenkaas en avocado

Feestelijk bij een lunch of brunch, maar ook erg lekker als borrelhap.

10 min. bereiden
10 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

12

miniwraps

1 el

sesamzaad

2

eetrijpe avocado's

1

limoen

35 g

snijbiet

1

geitenkaasje met korenbloemen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Feestelijk bij een lunch of brunch, maar ook erg lekker als borrelhap.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de olie met de komijn, peper en eventueel zout en bestrijk hiermee de wraps aan één kant. Snijd de wraps tot het midden in. Vouw er hoorntjes van en duw met de bestreken kant naar boven in de holtes van de muffinvorm. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen. Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil in een kom.

3

Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de avocado en prak tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in elk tortillabakje een paar blaadjes snijbiet en een schepje avocadopuree. Verdeel de geitenkaas erover en garneer met het sesamzaad.

tip

Mini-tortilla's met geitenkaas en avocadomousse

Instructievideo - 02:41 min.