bewaar
Noedelsoep met courgettelinten
Noedelsoep met courgettelinten
bewaar

Noedelsoep met courgettelinten

De noedels maak je zelf van... courgette! Daardoor is de soep superlight.

20 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 cm

verse gember

2 liter

water

2

runderbouillontabletten

1 el

vissaus

1 el

kokospalmsuiker

2

steranijsjes

4

middelgrote eieren

1

courgette

500 g

Thaise roerbakmix

200 g

verse peultjes

100 g

gerookte kipfilet

Dit heb je nodig

  • mandoline

De noedels maak je zelf van... courgette! Daardoor is de soep superlight.

Aan de slag

1

Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Doe de gember met het water, de bouillon, vissaus, palmsuiker en steranijs in een soeppan en breng aan de kook. Laat 8 min. op laag vuur trekken. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Rasp met de mandoline noedels van de courgette.

2

Voeg de roerbakmix en peultjes toe aan de bouillon en kook nog 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut van de kooktijd de courgettenoedels toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd ondertussen de kipfilet in dunne reepjes. Halveer de eieren. Schep de soep in 4 ruime kommen. Leg in elke kom 2 eihelften en garneer met de reepjes kipfilet. Lekker!

tip

algemeenJe kunt de kokospalmsuiker ook vervangen door ½ el ahornsiroop.

algemeenHeb je geen mandoline? Snijd de courgette over de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en schaaf met een kaasschaaf dunne linten van het vruchtvlees.

algemeenLekker met koriander en limoen.

Noedelsoep met courgettelinten

Instructievideo - 01:53 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.