bewaar
Chickslovefoods hutspotkoekjes
Chickslovefoods hutspotkoekjes
bewaar

Chickslovefoods hutspotkoekjes

Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

24 porties

600 g

vastkokende aardappelen

200 g

winterpeen

2 tenen

knoflook

2

kleine uien

20 g

verse platte peterselie

12 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • rasp

Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit 2 hapjespannen en in elk 3 el olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan. Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.

combinatietipServeer de koekjes met broccoli en een vegaburger voor een complete maaltijd; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Chickslovefoods hutspotkoekjes

Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig