Chickslo­ve­foods huts­pot­koek­jes

Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.

(14) waardeer
hollands bijgerecht Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes. 24 stuks
3 14

Advertentie

Ingrediënten

24 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit 2 hapjespannen en in elk 3 el olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan. Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.

combinatietip:

Serveer de koekjes met broccoli en een vegaburger voor een complete maaltijd; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chickslovefoods hutspotkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chickslo­ve­foods huts­pot­koek­jes

1
1
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 200 g winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 20 g verse platte peterselie

Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2

Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 6 el traditionele olijfolie

Verhit 2 hapjespannen en verdeel hierover de olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan.

4
4

Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege.

5
5
  • 6 el traditionele olijfolie

Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.

combinatietip:

Serveer de koekjes met broccoli en een vegaburger voor een complete maaltijd; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.