bewaar
Herfststamppotje met appel en wortel
Herfststamppotje met appel en wortel
bewaar

Herfststamppotje met appel en wortel

Alle herfstkleuren komen terug in deze stamppot van wortel, appel, ui en kerrie.

30 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

winterpeen

800 g

vastkokende aardappel

2

Elstar appels

2

uien

30 g

verse peterselie

4 el

traditionele olijfolie

½ tl

kerriepoeder

180 g

kaasburgers

Alle herfstkleuren komen terug in deze stamppot van wortel, appel, ui en kerrie.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en wortels. Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan. Voeg naar smaak zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.

2

Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee. Verhit de rest van olie in de koekenpan en bak hier de kaasburgers om en om bruin.

3

Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de stamppot over de borden en leg de kaasburgers ernaast.