Vis-groente-couscouspakketje

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 150 g rauwkost peen julienne
- 1 tl tabasco red peppersauce
- 200 g couscous
- 200 ml kokend water
- 500 g verse kabeljauw
- 15 g verse dille
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip 4 stukken bakpapier van 40 x 40 cm.
- Snijd de tomaten in blokjes en de knoflook fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen, tabasco, couscous en het kokend water in een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om. Verdeel het couscousmengsel over de stukken bakpapier. Verdeel de kabeljauw erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille fijn en bestrooi de vis ermee.
- Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.
Tip:
Eten er kinderen mee? Verwerk de tabasco dan niet in het gerecht, maar serveer deze apart erbij.
serveertip:
Lekker met partjes citroen.

En papillotte
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 120 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Vis-groente-couscouspakketje
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vis-groente-couscouspakketje
Verwarm de oven voor op 180 °C. Knip per persoon 1 stuk bakpapier van 40 x 40 cm.
- 4 trostomaten
- 1 teen knoflook
- 70 g tomatenpuree
- 150 g rauwkost peen julienne
- 1 tl tabasco red peppersauce
- 200 g couscous
- 200 ml kokend water
Snijd de tomaten in blokjes en de knoflook fijn. Doe de tomaten en knoflook met de tomatenpuree, peen, tabasco, couscous en het kokend water in een kom.
Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep goed om.
- 500 g verse kabeljauw
- 15 g verse dille
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de dille fijn en bestrooi de vis ermee.
Vouw het bakpapier losjes dicht tot pakketjes (en papillotte). Bak de pakketjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar
Neem uit de oven, vouw voorzichtig open en serveer direct.
serveertip:
Lekker met partjes citroen.