Spooky cous­cous­sa­la­de

Ja, die wortels lijken net vingers. Dat is precies de bedoeling.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ja, die wortels lijken net vingers. Dat is precies de bedoeling. 8 personen
5 1

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous in een ruime kom en meng de al-andalus en het zout erdoor. Schenk het kokend water over, roer een keer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork. Meng eerst de citroenmayonaise en dan de peen, bietjes en saladeblokjes door de couscous.
  2. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg het sap (en eventueel meer naar smaak) toe. Snijd de wortels in de vorm van vingers. Maak aan de bovenkant een dwarssneetje en steek daar een amandel als nagel in. Steek de vingers in de couscoussalade en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Spooky couscoussalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spooky cous­cous­sa­la­de

1
1
  • 300 g couscous
  • 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
  • 2 tl zout

Doe de couscous in een ruime kom en meng de al-andalus en het zout erdoor.

2
2
  • 500 ml kokend water

Schenk er het kokend water over, roer een keer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

3
3
  • 4 el citroenmayonaise
  • 150 g peen julienne
  • 150 g bietjes julienne
  • 200 g saladeblokjes

Meng eerst de citroenmayonaise en dan de peen, bietjes en saladeblokjes door de couscous.

4
4
  • 30 g verse peterselie
  • 1 citroen

Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap (per 8 personen, en eventueel meer naar smaak) toe.

5
5
  • 5 regenboog wortelmix
  • 5 garneeramandelen

Snijd de wortels in de vorm van vingers. Maak aan de bovenkant een dwarssneetje en steek daar een amandel als nagel in.

6
6

Steek de vingers in de couscoussalade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.