Ho­me­ma­de kip ker­rie met ana­nas en sper­zie­bo­nen

Vandaag zin in een makkie? Dit gerecht is zo klaar. Komt dat even goed uit.

(143) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Vandaag zin in een makkie? Dit gerecht is zo klaar. Komt dat even goed uit. 4 personen
3 143

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik. Halveer ondertussen de stukjes ananas en snijd de kip in blokjes.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip met de curry madras 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg al roerend de kookroom, bouillontabletten en het water toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar. Voeg de ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst over de borden, schep de kip kerrie en sperziebonen ernaast en bestrooi met het amandelschaafsel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 8  g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 02 - Hollandse Winterkeuken , Receptkaarten Allerhande 2 2017 , Allerhande Box week 5 2017 , Allerhande Box Week 21 2018

Homemade kip kerrie met ananas en sperziebonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de kip ker­rie met ana­nas en sper­zie­bo­nen

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2
2
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 500 g scharrelkipdijfilets

Halveer ondertussen de stukjes ananas en snijd de kip in blokjes.

3
3
  • 30 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl curry madras
  • 1 el tarwebloem

Verhit de olie in dezelfde koekenpan en bak de kip met de curry madras 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee.

5
5
  • 250 ml kookroom light
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 100 ml water

Voeg al roerend de kookroom, bouillontabletten en het water toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes koken.

6
6
  • 600 g koelverse gebroken sperziebonen

Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 6 min. beetgaar.

7
7

Voeg de ananas toe aan de kip kerrie en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de rijst over de borden, schep de kip kerrie en sperziebonen ernaast en bestrooi met het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.