bewaar
Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel
bewaar

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

mihoen

2

medium handsinaasappels

½ el

vissaus

4 el

zoete chilisaus

15 g

verse koriander

1

bosui

75 g

waterkers

12

diepvries mantelschelpen

Dit heb je nodig

  • grillpan

Mantelschelpen zijn lichtzoet en nootachtig van smaak. Dep ze droog voor je ze kort grilt. Dan zijn ze nog mals, maar wel met een krokant laagje.

Aan de slag

1

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op verpakking. Snijd in stukken.

2

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op.

3

Meng 2 el sinaasappelsap met de vissaus en de helft van de zoete chilisaus tot een dressing. Snijd de koriander fijn en de bosui in ringen.

4

Meng de noedels, sinaasappelpartjes, dressing, koriander en bosui in een kom. Verdeel de waterkers over de bordjes. Verdeel de noedels erover.

5

Dep de mantelschelpen droog en schep om met de rest van de chilisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mantelschelpen 3 min. Keer halverwege.

6

Leg op elk bordje 3 mantelschelpen en serveer.

tip

Gegrilde mantelschelpen met waterkers en sinaasappel

Instructievideo - 01:56 min.