bewaar
Kipcocktail met kakifruit
Kipcocktail met kakifruit
bewaar

Kipcocktail met kakifruit

Feestelijke cocktail met gerookte kip, tomaat en - verrassend - kakifruit.

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kakivrucht

100 g

snoeptomaatjes

1

limoen

1

kleine rode ui

7½ g

verse koriander

1 el

traditionele olijfolie

1 kropje

babyromainesla

2 el

whisky cocktailsaus

135 g

gerookte scharrelkipfilet

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Feestelijke cocktail met gerookte kip, tomaat en - verrassend - kakifruit.

Aan de slag

1

Snijd de kakivrucht in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise). Snijd de tomaatjes in kwarten. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd 2/3 van de blaadjes koriander fijn.

2

Meng de kaki, tomaatjes, limoenrasp- en sap, ui, koriander en olie tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal per persoon 1 blaadje sla los en snijd de rest in dunne reepjes. Meng de slareepjes met de whiskysaus. Snijd de kipfilet in reepjes.

3

Leg in elk glas een los slablaadje. Vul het glas achtereenvolgens met de reepjes sla, kip en de kakisalsa. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.

variatietipHoud je van pittig? Meng dan ½ fijngesneden jalapeñopeper door de kakisalsa.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.