Kip­cock­tail met ka­kif­ruit

Feestelijke cocktail met gerookte kip, tomaat en - verrassend - kakifruit.

(20) waardeer
voorgerecht Feestelijke cocktail met gerookte kip, tomaat en - verrassend - kakifruit. 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kakivrucht in blokjes van 1 x 1 cm. (brunoise). Snijd de tomaatjes in kwarten. Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd 2/3 van de blaadjes koriander fijn.
  2. Meng de kaki, tomaatjes, limoenrasp- en sap, ui, koriander en olie tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal per persoon 1 blaadje sla los en snijd de rest in dunne reepjes. Meng de slareepjes met de whiskysaus. Snijd de kipfilet in reepjes.
  3. Leg in elk glas een los slablaadje. Vul het glas achtereenvolgens met de reepjes sla, kip en de kakisalsa. Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.

variatietip:

Houd je van pittig? Meng dan ½ fijngesneden jalapeñopeper door de kakisalsa.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kipcocktail met kakifruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cock­tail met ka­kif­ruit

1
1
  • 1 kakivrucht
  • 100 g snoeptomaatjes

Snijd de kakivrucht in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de tomaatjes in kwarten.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen, halveer de vrucht en pers de helft uit.

3
3
  • 1 kleine rode ui
  • 7½ g verse koriander

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Snijd 2/3 van de blaadjes koriander fijn.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng de kaki, tomaatjes, limoenrasp- en sap, ui, koriander en olie tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 kropje babyromainesla
  • 2 el whisky cocktailsaus
  • 135 g gerookte scharrelkipfilet

Haal per persoon 1 blaadje sla los en snijd de rest in dunne reepjes. Meng de slareepjes met de whiskysaus. Snijd de kipfilet in reepjes.

6
6

Leg in elk glas een los slablaadje. Vul het glas achtereenvolgens met de reepjes sla, kip en de kakisalsa.

7
7

Garneer met de achtergehouden blaadjes koriander.

variatietip:

Houd je van pittig? Meng dan ½ fijngesneden jalapeñopeper door de kakisalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.