bewaar
Hollands agv'tje met rodekool
Hollands agv'tje met rodekool
bewaar

Hollands agv'tje met rodekool

Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker!

17 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

gesneden rodekool

400 g

geraspte rode biet

50 g

ongezouten roomboter

50 ml

kraanwater

360 g

appelcompote met stukjes appel

2 tenen

knoflook

900 g

aardappelschijfjes

150 g

gesneden uien

4

rundertartaar

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aardappel-groente-vlees, maar dan met extra groente... Extra lekker!

Aan de slag

1

Doe de rodekool, bieten en 25 g boter met het water en eventueel zout in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 12 min. op laag vuur stoven met de deksel schuin op de pan. Roer de appelcompote erdoor en warm 2 min. mee.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes, peper en eventueel zout 12 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg halverwege de uien en knoflook toe.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de tartaartjes met peper en eventueel zout en gril 12 min. Keer halverwege. Schep de rucola door de aardappeltjes. Serveer de rodekool en biet met de gebakken aardappeltjes en een tartaartje.

tip

combinatietipLekker met tuinkers.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.