bewaar
Romige rodekool
Romige rodekool
bewaar

Romige rodekool

De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom.

40 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tl

venkelzaad

600 g

rodekool

2

jazz-appels

1 el

rodewijnazijn

300 ml

kraanwater

1

kippenbouillontablet

30 g

ongezouten roomboter

125 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • vijzel

De klassieke combinatie: rodekool met appeltjes. Deze versie is extra romig door slagroom.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het venkelzaad 1 min. Laat afkoelen op een bord en maal fijn in de vijzel. Snijd de kool in de lengte in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Schil de appels en snijd in parten. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

2

Doe het venkelzaad, de kool, appel, azijn en het water in een pan. Verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat op laag vuur zonder deksel 20 min. koken. Doe de boter en room erbij en kook op laag vuur nog 10 min. Voeg peper en eventueel zout toe.

tip

bereidingstipGeen vijzel? Je kunt ook gemalen venkelzaad gebruiken.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.