Ro­de­kool met cran­ber­ry's

Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 145 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(144) waardeer
hollands bijgerecht Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry. 6 personen
3 144

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
  2. Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 min. op.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Rodekool met cranberry's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool met cran­ber­ry's

1
1
  • 1 rodekool

Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min.

3
3
  • 175 g diepvries cranberry's
  • 300 ml Riesling witte wijn
  • 5 el appelstroop

Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe.

4
4

Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.