bewaar
Rodekool met cranberry's
Rodekool met cranberry's
bewaar

Rodekool met cranberry's

Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.

20 min. bereiden
20 min. wachten
149waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rodekool

50 g

ongezouten roomboter

175 g

diepvries cranberry's

300 ml

Riesling witte wijn

5 el

appelstroop

Een klassiek bijgerecht voor op het kerstmenu: rode kool met cranberry.

Aan de slag

1

Snijd de rodekool in kwarten en snijd de harde kern eruit. Snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.

2

Verhit de boter in een hapjes- of stoofpan en roerbak de kool op hoog vuur 5 min. Voeg de cranberry’s, wijn en appelstroop toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op middelhoog vuur in 20 min. gaar stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper.

tip

bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door 300 ml witte-druivensap.

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. Warm op laag vuur in 10 min. op.