bewaar
Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade
Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade
bewaar

Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade

De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade.

30 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kriel in de schil

300 g

verse zalm

15 g

verse dille

2

uien

6

middelgrote eieren

5 el

(olijf)olie

500 g

gekookte bietjes

120 ml

dille-mieriksworteldressing*

75 g

snijbiet

De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade.

Aan de slag

1

Was de kriel en halveer de grote. Kook de kriel in een ruime pan water met een beetje zout in 15 min. gaar. Doe het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan droogstomen.

2

Snijd ondertussen voor de frittata de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Pluk de dille van de takjes en snijd de uien in dunne halve ringen.

3

Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de zalm en de helft van de dille erdoor. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui erover en bak 2 min. op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pannen en schep om. Bak de frittata’s op middelhoog vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar. Het ei moet volledig gestold zijn.

4

Schil ondertussen de bietjes en snijd in dunne partjes. Meng de rest van de olie, de dille-mieriksworteldressing, snijbiet, dille en kriel met de bietjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de frittata’s in kwarten, verdeel over de borden en serveer met de salade.

tip

variatietip*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel. In plaats daarvan kun je 120 ml mosterd/dille-dressing (Salad & Sandwich) met 1 el geraspte mierikswortel (Kuhne) gebruiken.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Albariño Rias Baixas.