Krokante pangavis met kriel en frisse tomatensalade

Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in!

535 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Was en halveer de krieltjes en kook deze (zonder ze te schillen) in een pan water met een beetje zout in 20 min. gaar. Zet het vuur uit. Giet de krieltjes af en laat met de deksel op de pan 1 min. droog stomen.

  2. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in parten. Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de bieslook fijn. Pers voor de dressing de citroen uit en meng het sap met 3 el olie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de tomaten, ui, 2/3 van de bieslook en de dressing door de sla.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de pangavis op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Schep de rest van de bieslook door de kriel en verdeel deze over de borden. Serveer met de pangavis en tomatensalade.

  • algemeenDit is een Allerhande box gerecht.
  • algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Gran Feudo Rue Da Verdejo.

Krokante pangavis met kriel en frisse tomatensalade

Een gebakken visje op z’n tijd gaat er bij iedereen in!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig