bewaar
Labneh
Labneh
bewaar

Labneh

Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd.

15 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

5 personen

30 g

ongebrande hazelnoten

1 el

sesamzaad

1 tl

komijnzaad

½ tl

korianderzaad

½ tl

4-seizoenenpeper

½ tl

gemalen kaneel

½ tl

gemalen geelwortel (kurkuma)

2 el

extra vierge olijfolie

500 g

hangop

Dit heb je nodig

  • vijzel

Deze hartige yoghurtdip komt oorspronkelijk uit Libanon, waar hij labneh wordt genoemd.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

2

Verhit dezelfde koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesam-, komijn- en korianderzaad 2 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Doe de zaden, peperkorrels en kaneel in de vijzel en stamp grof. Meng met de hazelnoten en breng op smaak met zout. Dit mengsel heet dukkah.

3

Klop de geelwortel en olie tot een dressing. Giet het vocht af van de hangop. Verdeel de hangop over een platte schaal. Besprenkel met de geelwortelolie en garneer met de dukkah.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 2 (dus alleen de dukkah) tot 2 weken van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bak buiten de koelkast.

bereidingstipGeef de hangop meer smaak door er een mespuntje zout aan toe te voegen.

serveertipLekker met vers brood (AH Liefde & Passie Petit beurre).

Allerhande loves labneh

Instructievideo - 01:03 min.